Tarwe, brood, gluten en gezondheid: waar staan we anno 2024? Deel 1
Wat doet de consumptie van brood, tarwe en gluten met de gezondheid van de mens? Zijn (buik)klachten die consumenten zeggen te ervaren, zeker wanneer...
Wat doet de consumptie van brood, tarwe en gluten met de gezondheid van de mens? Zijn (buik)klachten die consumenten zeggen te ervaren, zeker wanneer...
Volgens de Vegetariërsbond verandert de markt. Volgens de bond eten minder mensen vlees en zijn meer mensen op zoek naar plantaardige alternatieven...
Vezels hebben een belangrijke functie in ons lichaam. Door het eten van bijvoorbeeld volkorenbrood, ontstaat een veel langzamere opbouw van suikers...
Het expertpanel gepubliceerd op 17 juni riep een reactie op van het Nederlands Bakkerij Centrum op de input van wetgevingsexpert Bernd van der...
COLUMN - Het is voor lobbyend Nederland handig dat er ruim tijd is de koers van het nieuwe kabinet te beïnvloeden. Zo zijn er ook suggesties gedaan...
Onderzoekers van de Universiteit Maastricht claimen dat dagelijkse consumptie van drinkbare groente- en fruitmixen een positief effect kan hebben op...
Startup Cupplement kreeg recentelijk tijdens de Dragons Den erg positieve reacties en toezeggingen voor investeringen. Echter werden die helaas toch...
Zwangere vrouwen doen er verstandig aan om geen al te grote hoeveelheden sojaproducten te eten, zo adviseert de Gezondheidsraad. Dit is vooral van...
De Nederlandse Vereniging voor Veganisme introduceert de vegan Schijf van Vijf. Dit doet de vereniging zodat vegetariërs en veganisten een...
Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF) en Food Cabinet starten de campagne 'Geef kleur door'. Met de campagne willen de organisaties de...